photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2013. szeptember 23., hétfő

Minimál kókuszos-fehércsokis bonbonok

A nemrégiben közzétett (és azonnal elfogyasztott...) étcsokitáblához készített kókuszvaj másik felét szerettem volna felhasználni, és ez a recept kerekedett ki belőle, a minimalizmus tükrében. 

Mi nők, hajlamosak vagyunk mindent túlbonyolítani (gondoljunk csak a "Pista azt ígérte 2 napja, hogy felhív? Biztos elütötte egy busz szegényt." - és hasonló gondolatokra. Biztos a busz volt. Más magyarázat nem is lehetséges...:)) 

Nem feltétlenül van szükség 25 féle összetevőre egy ütős recepthez, van mikor akkor jutunk előbbre, ha nem hozzáadunk, hanem elveszünk valamit az adott dologból. 

Ezekhez a bonbonokhoz - ha igazán szigorú akarok lenni - mindössze 2 hozzávaló kell. Ha kicsit flancolok, akkor 3, esetleg 4. Kipróbáltam ezt is, azt is, és megmondom őszintén a legalapabb verzió jött be a legjobban. 

Hófehér, elegáns kis bonbonok ezek, amiket a kókuszimádók (Cocoholic? Ennek így van értelme? :)) pikk-pakk elpusztítanak a tányérról, és lelekesen követelik rajtad a következő adagot. 

Sok szerencsét! :)



Hozzávalók 16 db-hoz:
  • 100 g kókuszvaj
  • 100 g fehércsoki
  • díszítéshez: kókuszreszelék, szárított vörösáfonya stb.

1. Előveszünk fél bögre kókuszvajat. 

a) Ha friss a vajunk, akkor rögtön fel is tudjuk használni. Örülünk :)

b) Ha viszont betonkemény, akkor vagy tegyük ki a napra negyed órára, vagy helyezzük az üveget egy meleg vizes lábasba, hogy kicsit megolvadjon, és ki tudjuk szabadítani az üvegből.

2. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehércsokit. 

3. Belekanalazzuk a kókuszvajat, és elkeverjük, hogy szép, egynemű masszát kapjunk.

4. A masszát szilikonformába plattyantjuk, nekem úgy 1,5 teáskanálnyiból lett egy bonbon.

5. Ennél a pontnál válaszút elé érkeztünk:

a) Ha minimalista vagy akkor tedd a hűtőbe a bonbonokat 1 órára, kifordítod őket a formából, hagysz nekik 5 percet, majd ez után kezded el őket halápolni.

b) Ha alkotni vágysz, szórd meg a bonbonok tetejét még ezzel-azzal pl. még egy kis kókuszreszelékkel (mert ebből sohasem elég :)), vagy tedd színesebbé egy kis vörösáfonyával vagy magokkal, diókkal. 
A bonbonokat ebben az esetben értelemszerűen fejjel-lefelé tálalod és nem a forma mintája, hanem a te csini kis díszítésed lesz a hangsúlyos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...