photo Homelu_zpsc90f1c1a.png  photo Recepteklu_zpsa856d018.png  photo Roacutelamlu_zps36b6b767.png  photo Kapcsolatlu_zps6f43deca.png  photo Inspiraacutecioacutelu_zpseff107c0.png

2013. július 28., vasárnap

Parmezános turbó burgó(nya)





Egy kis sült krumplit? Naná! Most rögtön egy tállal! Sült krumpli/steak burgonya/röszti nálam mindig jöhet, ha „csipegethetnékem” támad és sósra vágyom. Nem tudom, ki hogy van vele, de akármennyire szeretem a burgonyát, általában kétszer is meggondolom, hogy elkészítem-e ebédre vagy vacsorára. Hogy miért? Vagy sok vele a bíbelődés, vagy egész egyszerűen éhen halok, míg a belőle készített ételt az asztalra tudom rakni. Ezt az agonizálást szüntette be az életemben az alábbi pofon egyszerű étel. Nem kell hozzá egy liter olaj, nem kell hámozni, nem kell várni, hogy felforrjon a víz. vagy hogy bemelegedjen a sütő. Előkészülettel együtt 15 perc, ha csak snacknek szeretnénk, ha főételnek, akkor 25 perc a szintidő. Az azért nem rossz – valljuk be.



Hozzávalók 1főre-főétkezés:

  • 2-3 db kisebb szem burgonya (kb. 30-40 dkg)
  • 1 ek szőlőmagolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk oregánó
  • parmezán ízlés szerint
  • 2 szál újhagyma/apróra vágott snidling

1. Megmossuk a burgonyát, és fél cm vastagságú szeletekre karikázzuk.

2. Közepes lángon egy nagy, lapos serpenyőben (legjobb az öntöttvas, de anélkül is működik) 1 ek olajat hevítünk és szépen, egymás mellé belefektetjük a krumpli karikákat. Csak annyit tegyél bele, hogy kényelmesen elférjenek. Attól függően, hogy mennyire vagy éhes, vagy hány főre készítesz, egy, kettő, akár három kör sütést is csinálhatsz. A fenti mennyiség nekem általában 2 serpenyőnyi krumplit jelent. Ha csak nassolni szeretnék, egy serpenyővel szoktam sütni, ha főétkezésnek készítem el, akkor kettőt. Addig sütjük a karikákat, míg az aljuk kezd megbarnulni, és a burgonya kezd puhulni. (kb. 5perc)

3. Megfordítjuk, a másik oldalukat is megsütjük.

4. 2 perc sütés után rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, megrázogatjuk a serpenyőt. Megszórjuk oregánóval. (A fokhagymát semmiképp ne tegyük hozzá túl korán, mert megég és megkeseredik.)

5. Ekkor villával ellenőrizheted, hogy elég puha-e már a krumplid. Ha igen, reszelj egy kis parmezán sajtot, és oszlasd el egyenletesen a karikákon. Várd meg, amíg a sajt kicsit megolvad és megpirul, húzd le a serpenyőt a tűzről és tedd ki egy tálra. Ha nagyon éhes vagy, süss még egy adagot.

6. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott újhagymával/snidlinggel.  

Recept innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...